Bemutatkozás

Fotó: Holczer János

Völgyi Attila fotóriporter

A fotózással 1994-ben kezdtem ismerkedni, még a Budai Fotó és Film Klub analóg laborjában nagyítva a fekete-fehér negatívokat. Később a népszerűsödő digitális technológiát is alkalmazni kezdtem, mára szinte kizárólag digitálisan dolgozom. Több féle sajtó témájú tanulmányaim után a sajtófotó hivatásommá vált.

Hazai és nemzetközi kiadványokban és hírügynökségeknél 2004 óta rendszeresen jelennek meg munkáim. 2006 óta akkreditált parlamenti tudósító vagyok, így sok diplomáciai és protokoll eseményen is dolgoztam. Tagja vagyok a Magyar és a Nemzetközi Sportújságíró Szövetségnek, több sportág Európa és világbajnokságán dolgoztam. Számos publikáció, és több év független tevékenység után 2007-ben a Napi Ász szerkesztőségében, majd rövid ideig az Esti Hírlapnál dolgoztam. 2008-ban a Napi Gazdaság fotó rovatának munkatársaként harmadik helyezést értem el a sajtófotó pályázaton.  Ezt követően a Pannon / Telenor mobil szolgáltató leányvállalataként alapított Hirsarok Internetes hírportál belső munkatársa lettem. A lap megszűnése óta ismét szabadfoglalkozású fotóriporterként tevékenykedek, egyedi felkérések és megbízások alapján, leginkább nemzetközi hír-, és képügynökségek számára.

Sajtó fotósként a hír, bulvár, sport és riport műfajokban egyaránt otthonosan érzem magam, de gyakorlottan dolgozom a kulturális, szabadidős, vagy vállalati rendezvények, szalagavatók és esküvők fotózása során is. Időm java részét mégis sajtó megbízások töltik ki. Munkámban igényességre törekszem, és igyekszem a lehetőségekhez mérten színvonalasan,  a legkifejezőbb módon visszaadni az események, történések hangulatát. A megrendelő személy, cég, vagy lapkiadó igényeit, szempontjait szem előtt tartva viszem bele a fotókba saját egyéniségemet, kreativitásomat, hogy képeim megragadják a szemlélőt, és minél több tartalmat közvetítsenek.
Szakmai pályafutásom kezdete óta saját, profi felszereléssel dolgozom. Eszközeim listája a megbízások támasztotta követelményeknek megfelelően folyamatosan változik, de nem akarok típusszámokat és egyéb részleteket közzé tenni, mint sokan teszik. Egy fotós munkáját nem a szavaknak, és nem az eszközeinek kell jellemeznie, hanem a fényképeknek, amiket készít. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok a fotókhoz!